Meest gestelde vragen

Waarom is dit de meest complete bruiloftverzekering van Nederland?
Deze bruiloftverzekering is voor bruiloften binnen Nederland en de Europese lidstaten de meest complete bruiloft verzekering. Ook voor meerdaagse bruiloften. Er is bijvoorbeeld een dekking als de bruiloft geannuleerd of uitgesteld moet worden. Er is ook een ongevallendekking en dekking bij schade of diefstal bruidskleding en cadeaus. Op onze site en in de algemene voorwaarden staat onder andere de omschrijving van de dekking van deze bruiloftverzekering. 
Hier vindt u de volledige voorwaarden van deze bruiloftverzekering.Wie zijn er via deze bruiloftverzekering verzekerd en waarvoor?
Wie zijn er middels deze bruiloftverzekering verzekerd?
Het niet kunnen verschijnen is verzekerd voor het bruidspaar dat de sluiting van hun huwelijk of een jubileum daarvan viert, en hun
 • ouders;
 • kinderen en hun partners;
 • broers, zussen, grootouders, kleinkinderen, zwagers en schoonzussen;
 • ooms en tantes en hun partners
 • kinderen van broers en zusters van het bruidspaar
 • de bij het huwelijk aanwezige en als zodanig opgegeven ceremoniemeester(s) en getuigen
 • de weddingplanner.
Tot welke bedrag kan deze bruiloftverzekering online afgesloten worden?
Deze bruiloftverzekering kan online tot een bedrag van € 150.000 (totaal verzekerd bedrag) worden afgesloten.
Zit er ook een ongevallen dekking op deze bruiloftverzekering?
U moet er niet aan denken, maar het kan gebeuren dat iemand tijdens of voor uw bruiloft een ernstig ongeluk krijgt. Het minste dat de verzekeraar dan kan doen, is financieel bijspringen.
Dekkingsoverzicht:
- bij overlijden per persoon € 2.500,-
- bij blijvende invaliditeit per persoon € 12.500,-
Voor overlijden en blijvende invaliditeit samen keert Europeesche Verzekeringen maximaal € 125.000,- per gebeurtenis uit.

Wie zijn er verzekerd?
 • het bruidspaar dat de sluiting van hun huwelijk of een jubileum daarvan viert, en hun
 • ouders;
 • kinderen en hun partners;
 • broers, zussen, grootouders, kleinkinderen, zwagers en schoonzussen;
 • ooms en tantes en hun partners
 • kinderen van broers en zusters van het bruidspaar
 • de bij het huwelijk aanwezige en als zodanig opgegeven ceremoniemeester(s) en getuigen
Kan deze bruiloftverzekering ook online worden afgesloten voor meerdaagse bruiloften?
Deze bruiloftverzekering kan ook worden afgesloten voor meerdaagse bruiloften. Of u nu deze bruiloftverzekering afsluit voor één dag of voor meerdere dagen, de premie is hetzelfde. Met ander woorden er wordt geen extra premie of toeslag berekend voor een bruiloft die langer dan één dag duurt.
Zijn bruidskleding en huwelijkscadeaus ook verzekerd middels deze bruiloftverzekering?
U verheugt zich er nu al op om alle cadeaus uit te pakken. Al die lieve giften van uw familie, vrienden en collega’s. Daarom is het ontzettend zonde als uw huwelijkscadeaus beschadigd raken. Met de Bruiloftverzekering vergoedt Europeesche Verzekeringen de schade die tijdens de bruiloft of de dag erna is ontstaan.
U bent verzekerd voor schade aan bruidskleding of de in ontvangst genomen cadeaus door alle van buitenkomende onheilen. Dit zijn onverwachte en onvoorziene gebeurtenissen die niets met de aard of de kwaliteit van de bruidskleding of de cadeaus te maken hebben, zoals brand of stukvallen. U bent tevens verzekerd voor diefstal na inbraak uit een afgesloten gebouw. Ook diefstal uit een tent is verzekerd als deze permanent wordt bewaakt.

Wat krijgt u vergoed?
 • 25% van het verzekerd bedrag voor bruidskleding, tot niet meer dan € 5.000,-
 • 25% van het verzekerd bedrag voor de in ontvangst genomen cadeaus.
 • € 50,- eigen risico per gebeurtenis voor brand, storm en inbraak

Heeft u schade aan bruidskleding of cadeaus, maar is de schade te repareren? Dan vergoedt Europeesche Verzekeringen de reparatiekosten tot maximaal de dagwaarde maar nooit meer dan het verzekerde bedrag.
Kan deze bruiloftverzekering online worden afgesloten voor bruiloften buiten Nederland?
Deze bruiloftverzekering kan ook worden afgesloten voor bruiloften buiten Nederland.
De bruiloftverzekering is geldig in één van de Europese lidstaten. Sinds 1 juli zijn 28 landen lid, o.a. België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg en Portugal.

Lidstaten van de Europese Unie en jaar van toetreding ( bon rijksoverheid.nl)
België (1952)

Bulgarije (2007)

Cyprus (2004)

Denemarken (1973)

Duitsland (1952)

Estland (2004)

Finland (1995)
Frankrijk (1952)

Griekenland (1981)

Hongarije (2004)

Ierland (1973)

Italië (1952)

Kroatië (2013)

Letland (2004)
Litouwen (2004)

Luxemburg (1952)

Malta (2004)

Nederland (1952)

Oostenrijk (1995)

Polen (2004)

Portugal (1986)
Roemenië (2007)

Slovenië (2004)

Slowakije (2004)

Spanje (1986)

Tsjechië (2004)

Verenigd Koninkrijk (1973)

Zweden (1995

Wanneer gaat de dekking van deze bruiloftverzekering in?
De dekking van deze bruiloftverzekering gaat in nadat de premie is betaald. 

Artikel 8 Premie
8.1 Verzekeringnemer is verplicht de premie voor het begin
van de verzekering te voldoen.
8.2 De verzekering wordt van kracht nadat de premie door
TrouwZeker is ontvangen.
8.3 Zodra de dekking is ingegaan bestaat geen recht op
teruggave van premie. 
Hoe bepaal ik het verzekerd bedrag bruiloftverzekering?
In principe telt u alle uitgaven die u als bruidpaar voor uw bruiloft gedaan hebt, bij elkaar op:
Bijvoorbeeld de huur van een accommodatie, muziek, catering, fotograaf, trouwkaarten, vervoer, bruidskleding, weddingplanner.
Ben ik verzekerd als de bruiloft niet door gaat, omdat bruid en bruidegom besluiten toch niet te trouwen?
Als de bruiloft geannuleerd wordt omdat bruid en bruidegom hebben besloten toch niet te trouwen, is er geen dekking. Dit risico is niet te verzekeren.
Kunnen mensen van hetzelfde geslacht deze bruiloftverzekering afsluiten?
Indien 2 mannen of 2 vrouwen gaan trouwen en een bruiloftverzekering willen afsluiten, kunnen deze onze bruiloftverzekering vanzelfsprekend ook online afsluiten.
Is het altijd verstandig om mijn bruiloft te verzekeren?
Het is in de meeste gevallen verstandig om een verzekering af te sluiten voor uw bruiloft. De premie is  te overzien en u beperkt zo de risico’s. Indien een bruiloft met spaargeld is gefinancierd, raden wij u altijd aan om uw bruiloft te verzekeren!
Wanneer kan ik deze bruiloftverzekering het beste afsluiten?
U kunt onze bruiloftverzekering het beste afsluiten zodra u inzicht hebt in de totale kosten en de bruiloft en bijbehorende faciliteiten definitief zijn vastgelegd.
Hoe kan ik de verschillende bruiloftverzekeringen vergelijken?
Indien u de verschillende bruiloftverzekeringen met elkaar wilt vergelijken, hebben wij de volgende tips voor u. Zoek via Google en andere zoekmachines eerst uit welke bruiloftverzekeringen er op de markt zijn. Kijk welke tussenpersonen en verzekeraars er achter de verschillende websites van bruiloftverzekeringen zitten en selecteer deze op bekendheid en betrouwbaarheid. Kijk vervolgens welke bruiloftverzekeringen er qua dekking en de werkwijze van de intermediairs positief voor u uitspringen en maak vervolgens een keuze. Selecteer de verschillende bruiloftverzekeringen dus niet alleen op basis van de laagste premies maar vooral op dekking, polisvoorwaarden en betrouwbaarheid verzekeraar en intermediair. Bij onverhoopte schade of annulering wilt u natuurlijk dat de verzekeraar van uw bruiloftverzekering snel en correct uitkeert!
Kan ik online een bruiloft verzekering afsluiten voor een koperen, zilveren, smaragden of gouden bruiloft of huwelijksfeest?
Het is via deze website bruiloftverzekering-online.nl ook mogelijk om online een verzekering voor een huwelijk of huwelijksjubileum af te sluiten, dus ook voor bijvoorbeeld een koperen, zilveren, smaragden of gouden huwelijk. De premie voor een bruiloftverzekering huwelijksjubileum vindt u terug in onderstaande tabel:

Hoe sluit ik deze verzekering voor mijn bruiloft polis online af?
U sluit deze verzekering voor uw bruiloft eenvoudig online af door het aanvraagformulier op onze website geheel in te vullen en deze online te versturen. U ontvangt de polis en polisvoorwaarden alsmede een opgave van het te betalen premiebedrag vervolgens van Europeesche Verzekeringen. Er wordt ook aangegeven op welke wijze u de premie van de bruiloftverzekering kunt overmaken.
Wanneer dien ik de premie van mijn afgesloten verzekering bruiloft te betalen?
U dient de premie, overeenkomstig de voorwaarden,  te betalen vóór de bruiloft. Omdat er pas dekking is nadat de premie volledig is betaald, is het verstandig en in uw voordeel om de premie zo snel mogelijk na het afsluiten van de bruiloftverzekering te betalen. U betaalt de premie rechtstreeks aan Europeesche Verzekeringen.  Zij zijn de verzekeraar van uw afgesloten bruiloftverzekering.
Is de premie die ik voor uw bruiloftverzekering éénmalig?
De premie voor onze bruiloftverzekering is éénmalig. 
Is deze bruiloftverzekering ook geschikt voor jubiliea huwelijksfeesten zoals gouden, zilveren, koperen of diamanten huwelijken?
Deze bruiloftverzekering is ook geschikt voor jubilea zoals gouden, zilvereren, koperen of diamanten huwelijksfeesten. Houdt u er wel rekening mee dat getuigen of ceremoniemeesters van 81 jaar en ouder niet verzekerd zijn.
Het bruidspaar mag wel 81 jaar of ouder zijn om verzekerd te zijn op de bruiloftverzekering
Bruiloftverzekering of trouwverzekering wel of niet afsluiten?
Veel a.s. bruidsparen vragen zich af of ze een bruiloftverzekering wel of niet moeten afsluiten. Die vraag is zeker terecht omdat het aan de individuele situatie van het bruidspaar ligt of een bruiloftverzekering wenselijk en zinvol  is. Het is in ieder geval aan te raden om een bruiloftverzekering af te sluiten indien er voor de bruiloft gespaard is en het om een aanzienlijk bedrag gaat. En bij een huwelijksjubileum, bijvoorbeeld bronzen, zilveren, gouden of diamanten huwelijk, adviseren wij zeker om een verzekering hiervoor af te sluiten. Omdat het bruidspaar en de directe familieleden bij een huwelijksjubileum gemiddeld al wat ouder zullen zijn, is de kans op overlijden of ernstige ziekte wat groter en een bruiloftverzekering zeer aan te bevelen. Verder raden wij iedereen aan die in de financiële problemen komt als een bruiloft geannuleerd of uitgesteld wordt door bepaalde omstandigheden, een dergelijke huwelijksdagverzekering af te sluiten. Vanzelfsprekend bepaalt u als bruidspaar zelf of u wel of niet een bruiloftverzekering af gaat sluiten!
Wat als ik vragen heb?
De website bruiloftverzekering-online.nl is een website van Bruiloft Zeker.
In samenwerking met Recreatie Zeker en Europeesche Verzekeringen.

Gegevens en contactgegevens Recreatie Zeker.

Recreatie Zeker
Gerberalaan 43
1424AR De Kwakel
Tel.: 085-30 31 191
E-mail: info@recreatiezeker.nl

KvK nr.:  64052370
BTW nr.: 186565501B01
AFM nr.: 12043544

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 8.30 uur - 17.30 uur.

Wij proberen uw vragen over onze bruiloftverzekering op werkdagen dezelfde dag nog te beantwoorden.
Waar vind ik informatie over het plannen van een bruiloft?
Er zijn veel websites waar u informatie vindt over het plannen van een bruiloft. De meeste informatie vindt u op de bruiloft startpagina en de weddingplanners startpagina.  Weddingplanners kunnen u zeer goed helpen met het organiseren en plannen van een bruiloft. Ook als het een bruiloft in het buitenland is.