Huwelijksdagverzekering

Huwelijksdagverzekering afsluiten

Huwelijksdagverzekering afsluiten?
Je huwelijksdag is waarschijnlijk de mooiste dag van je leven. 
Een dag om nooit te vergeten. Veel bruidsparen worstelen met de vraag of ze voor hun huwelijksdag en bruiloft een huwelijksdagverzekering moeten afsluiten. Wat is het risco als je je huwelijksdag of bruiloft niet verzekert? Met het afsluiten van een huwelijksdagverzekering koop je als het ware bepaalde risico's af maar een huwelijksdagverzekering ( ander woord trouwverzekering of bruiloftverzekering ) kost natuurlijk wel geld. Hieronder een uitleg wat de huwelijksdagverzekering is, wat de voordelen en de kosten zijn.
Ook informatie hoe je deze huwelijksdagverzekering online kunt afsluiten.

Website afsluiten huwelijksdagverzekering

Wat is een huwelijksdagverzekering?

Een huwelijksdagverzekering is een ander woord voor bruiloftverzekering.
Een huwelijksdagverzekering sluit je als bruidspaar af als je voor bepaalde zaken op je huwelijksdag | bruiloft verzekerd wilt zijn.

Zo ben je bij onze huwelijksdag verzekering onder andere verzekerd als:
  • de bruiloft of huwelijksdag geannuleerd moet worden of uitgesteld ( bijv wegens ernstige ziekte familie 1e of 2e graad of bruid of bruidegom )
  • de bruidskleding beschadigd of verloren gaat
  • er een ongeval op de huwelijksdag plaats vindt
  • de band niet op kan treden wegens ongeval, ziekte of overlijden van één van de bandleden
  • er brand in de gehuurde zaal is geweest 
Ook buitenlandse bruiloften zijn te verzekeren.  En als je een bruiloft of huwelijksdag in het buitenland hebt gepland kunnen de kosten, o.a tickets en hotels, flink oplopen.

Een bruiloft of huwelijksdag kan al snel tussen de 10.000 euro en 20.000 euro kosten maar bedragen van 20.000 of 30.000 euro zijn geen uitzondering.
Je kunt bij ons een huwelijksdagverzekering afsluiten tot 75.000 euro ( verzekerd bedrag ).
In de algemene voorwaarden staat vermeld waarvoor je precies verzekerd bent en tot welke verzekerde bedragen per calamiteit.


Wat kost een huwelijksdagverzekering?

Onze huwelijksdagverzekering heeft een vaste premie. Hierbij maakt het niet uit of je je huwelijksdag in Nederland of het buitenland viert ( je bent verzekerd in alle landen van de Europese Unie ).
Ook maakt het niet uit of het om een ééndaagse huwelijksdag of meerdaagse bruiloft gaat.

De premie voor onze huwelijksdagverzekering bedraagt 1,75 % van het bedrag dat je wilt verzekeren. Te vermeerderen met 5 euro poliskosten en 21 % assurantiebelasting.
Een huwelijksdagverzekering van 10.000 euro kost bijvoorbeeld 218,00 euro.
Je betaalt de premie voor je huwelijksdagverzekering éénmalig en vooraf.

Hoe sluit je een huwelijksdagverzekering af?

Je kunt onze huwelijksdagverzekering tot 15 dagen voor het huwelijk en huwelijksdag online afsluiten als het verzekerde bedrag niet meer dan 75.000 euro bedraagt.Je sluit de polis dus online af en krijgt de polis ook per e mail toegestuurd.